A dunaszerdahelyi kórházban újra látogatási tilalmat rendeltek el a Regionális Közegészségügyi Hivatal ajánlására. Az intézkedés visszavonásig van érvényben, vagyis meghatározatlan ideig tartják fenn.

 

Az Országos Közegészségügyi Hivatal mai adatai szerint az év 8. hetében 103 074 akut légzőszervi megbetegedést (ARO – akjelentettek. Öröm az ürömben, hogy a megbetegedési ráta 6,9 százalékkal csökkent (átlagban 4597,5 beteg jut 100 ezer lakosra). A legmagasabb megbetegedési ráta Nagyszombat megyében a legmagasabb, Besztercebánya megyében a legalacsonyabb.

 

A 100 ezer főre vetítve a 0-5 éves gyermekeknél a legnagyobb a légzőszervi panaszok elődfordulása.

 

 hirdetes_300x300  

Az összes légzőszervi megbetegedés 18,9 százalékát okozza influenzavírus. A ráta itt is csökkent az előző héthez képest, 8,4 százalékkal.

 

Az influenza Nyitra megyében fertőz a legnagyobb számban, legkevésbé Besztercebánya megyében.

 

Úgy tűnik tehát, hogy túl vagyunk az idei csúcson, ugyanakkor a veszély még nem múlt el. Országszerte 24 egészségügyi intézményben javasolt látogatási tilalmat a Közegészségügyi Hivatal, köztük Dunaszerdahelyen, Szakolcán, Gaolgócon, Nagysdszombatban, Pöstyénben, Galántán, pozsonyi főrévi, a pozsonyligetfalui és az óvárosi kórházakban, a Kramáren.

 

Tilos a látogatás a komáromi, nyitra, nagytapolcsányi, galántai, galgóci, nagyszombati nyugdíjasotthonokban is.

 

Körkép.sk

Nyitókép. stary.trnava-vuc.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!