Távozik posztjáról Roman Šipoš, Robert Fico kabinetfőnöke. Távozásáról azután döntött, hogy Ján Kuciak halála után napvilágra került az olasz maffia és a Smer képviselőinek kapcsolata.

 

Šipoš évek óta Fico legközelebbi munkatársa volt. 2015-től volt a kormányfő kabinetfőnöke, előtte a Demokratikus Baloldal képviselőjeként, és az építésügyi minisztérium államtitkáraként is működött.

 

A felmondás tényét maga Šipoš erősítette meg a DenníkN-nek. Elmondása szerint a DenníkN-en február 26-án koraeste megjelent cikk miatt döntött úgy, hogy felmond – arra a cikkre gondolt, melyben Tom Nicholson az olasz maffia és a Smer kapcsolatáról beszélt.

 

 hirdetes_810x300  
Roman Šipoš, forrás: dennikn.sk

 

Az Aktuality, és vele együtt minden szlovák sajtóorgánum, valamint magyar nyelven a Körkép is szerdán már Kuciak befejezetlen cikkét is közzétette, melyben lerántotta a leplet a fent említett kapcsolat mélységeiről is.

 

Šipoš egyébként azt is elmondta, hogy amint a nem tervezett családi körülményei engedték, rögtön felkereste Ficot, hogy felmondjon.

 

Šipoš április 1-jével távozik hivatalosan a Kormányhivatalból, addig ki nem merített szabadságát tölti, a Smerben való tagsága továbbra is megmarad.

 

Emlékeztetőképp: Az utóbbi két napban lemondott Marek Maďarič kultuszminiszter, felmondott Bugár Béla tanácsadója Tomáš Meravý, kilépett a Most-Híd képviselői csoportjából Igor Jackulík, most pedig távozik Fico kabinetfőnöke is

 

dennikn.sk, Körkép.sk

Nyitókép: webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!