Az emberek két egyszerű dolgot akarnak. Olyan igazságos államot és kormányt, amelyik az igazságot nem tönkretenni, hanem ápolni fogja – jelentette ki az ellenzéki SaS a pénteki tüntetésekkel kapcsolatban.

 

A szlovákiai tereken megrendezett pénteki tüntetéseken mindenkinek egyértelmű és világos volt, hogy az igazságos állam csak Robert Fico kormányzása nélkül képzelhető el. Csupán egyetlen helyes és legális út létezik arra, hogy ezt a kérést teljesítsük, ezek pedig az előrehozott parlamenti választások, amelyekből egy demokratikus kormány kerülne ki. Egy olyan kormány, amely képes lenne visszatéríteni az országot a civilizált Európába – írja tovább az SaS a kijelentésében.

 

Polgári lázadás

 

 hirdetes_300x300  

Az SaS kijelentése szerint Szlovákia pénteken egy rendkívüli polgári lázadásnak volt a szemtanúja a hatalom arroganciája és az igazságtalansága ellen.

 

Ez a plogári lázadás provokációk és incidensek nélkül zajlott le az 1989-es novemberi demonstrációk békés hagyományaihoz híven. Nem igazolódott be Robert Fico vészmadárkodása a nyilvános épületek ellen tervezett támadásokkal kapcsolatban.

 

A tüntetéseken az összes korosztály felvonult, még azok is, akik 1989 után születtek. Mindenkinek köszönet járt azért, hogy volt bátorságuk az álláspontjuk kifejezésére.

 

Ma eljött az az idő, amikor az előrehozott választások követelménye összekovácsolja az egész társadalmat. A polgárok ezzel világos és erős üzenetet küldenek Robert Fico kormányának és a kormánykoalíció képviselőinek: Támogassátok ennek a kormánynak a bukását és szavazattok az előrehozott választásokra“ – írja a kijelentésben az SaS.

 

Sme.sk

Nyitókép: SITA/Radoslav Maťaš

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!