Robert Fico ma délutáni, Peter Pellegrini leendő kormányfővel tartott közös sajtótájékoztatóján azt nyilatkozta, hogy felajánlotta az előrehozott választásokat is a köztársasági elnöknek.

 

„Én három alternatívát ajánlottam neki. Július 7-ét, szeptember 29-ét, vagy egy olyan megoldást, amely a standard kormány folytonosságát jelenti. Ez egy standard kormány és olyan pártokból áll, amelyeket teljességgel respektálnak. Olyan döntés született, hogy a harmadik variációt választja és én ezt a döntést tiszteletben tartotta és a következő nap átnyújtottam neki lemondásomat”

 

fogalmazott Fico.

 

Andrej Kiska azonban szóvivőjén, Roman Krpelanon keresztül cáfolta Fico szavait:

 hirdetes_810x300  

 

„Semmiféle alternatívák sem képezték a tárgyalás részét, a koalíciós pártok elnöke arról tájékoztatták [akkor] az államfőt, hogy a kormány hajlandó benyújtani lemondását, de még mindig többséggel rendelkezik a parlamentben, ezért új kormányfőt javasolnak. Kiska köztársasági elnök ezért örülne, ha a leköszönő kormányfő tartózkodna a valótlan kijelentésektől, amelyeket nem szolgálják a politikai légkör megnyugtatását Szlovákiában, illetve hogy hagyja Peter Pellegrinit önállóan tárgyalni [az új kormányt illetően]”

 

idézte Krpelant a HNonline.sk.

 

Robert Fico a múlt csütörtökön nyújtotta be lemondását, ebbéli szándékát előző este koalíciós partnereivel közös sajtótájékoztatóján jelentette be előző nap (szerda) este 19:00-kor. Tehát a találkozónak még ez előtt kellett megtörténnie.

 

Hnonline.sk

Nyitókép: Sme.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!