József, Bánk
  • HUF: 313.05
  • USD: 1.14
  • 5 °C
  • 14 °C
Friss hírek

Kormányalakítás: Gál igazságügyi miniszter, Solymos miniszterelnök-helyettes lesz

Az SNS után a kormányalakítással megbízott Peter Pellegrini (Smer) hétfő délelőtt a Most-Híddal is tárgyalt. A találkozó után Bugár Béla arról tájékoztatott, hogy a párt Gál Gábort jelöli igazságügyi miniszternek, Solymos László és Érsek Árpád megtartja tárcáját, Solymosból ráadásul  miniszterelnök-helyettes lehet.

 

Ezt a pozíciót a kormányválság során feláldozott Lucia Žitňanská igazságügyi miniszter töltötte be eddig.

 

A találkozón felmerült Tibor Gašpar országos rendőrfőkapitány távozásának kérdése is, de Bugár Béla ezzel saját elmondása szerint megvárná az új belügyminiszter kinevezését és annak álláspontját. A sajtónak szintén ma nyilatkozó Robert Kaliňák továbbra si ragaszkodik ahhoz, hogy Gašpar maradjon.

 

Pellegrini a Most-Híddal való találkozó után elismételte, hogy az ország stabilitásának biztosítása érdekében mielőbb meg kell alakulnia az új kormánynak.

 

A találkozón a magyar szempontból fontos, továbbra is nyitott témák, mint a kettős állampolgárság kérdése, fel sem merültek.

 

Körkép.sk

Nyitókép: SME

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Marí
2018. Már. 21. 15:24

Béla mar biztosan megszerezte azt amire vagyott, akkor mar miert is emelne fel a szavat a kettos allampolgarsag ugyeben. No ezeket sem fogom tobbet valasztani, lassan mar a Slota szintjere sulyednek a magyarokkal szemben ! Hogy lehet az, hogy a levaltott belugyminiszter meg mindig belebeszel ki legyen a rendorseg fonoke? Hogy hogy ezt hagyjak? Béla pedig egy aljas arulo !

Szóljon hozzá!

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője. Mindenhez ért. Mindenhez is!

Kövessen minket

Megosztás