Az „Álljunk ki a tisztességes Szlovákiáért” mozgalom tagjai csütörtökön bejelentették, hogy lemondják a péntekre tervezett tüntetést. Kassán ugyanakkor folytatódik a tüntetéssorozat, mint ahogy országszerte több más városban is.

 

 A szintén péntekre a Most-Híd székháza elé 16.00 órára Bugár Béla politikából való távozását követelő felvidéki magyarok által szervezett megmozdulás is meg lesz tartva.

 

 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, hétközben az „Álljunk ki a tisztességes Szlovákiáért” mozgalom keretén belül péntekre is terveztek tüntetést Pozsonyban. Ma (csütörtökön) azonban nem sokkal azután, hogy Andrej Kiska kinevezte a Pellegrini-kormányt, a szervezők lefújták a pozsonyi tüntetést.

 hirdetes_810x300  

 

Állásfoglalásukban kiemelik, hogy továbbra is éberen fogják figyelni a kormány ténykedését, hogy szükség esetén újra nyomást tudjanak gyakorolni, ha kell. Ugyanakkor úgy érzik, hogy az új kormány kinevezésével elértek egy olyan ponthoz, aminek átlépésével már megosztanák a társadalmat.

 

„(…) Az, amit a kormánypárt eddig csinált, az abszolút minimum. A mai nap ezért nem ponttal, hanem kettősponttal zárul. (…) Nem fejeztük be, épp ellenkezőleg, itt vagyunk, és készek vagyunk bármikor kimenni az utcákra. (…)”

 

olvasható a pozsonyi tüntetés szervezőinek állásfoglalásában.

 

 

Kassa nem adja fel

 

Habár Pozsonyban nem lesz központi tüntetés, Kassa, mint az ország második legnagyobb városa, továbbra is kitart a holnapra tervezett tüntetés mellett. Ezen felül hétközben további városok is csatlakoztak a kezdeményezéshez – róluk egyelőre nem tudni, hogy Pozsony vagy Kassa példáját követik-e.

 

Pozsonyban is lesz, csak másképp

 

Igaz, hogy az SzNF téren nem lesz tüntetés, de a felvidéki magyarok egy csoportja továbbra is tartja magát ahhoz, hogy pénteken a Most-Híd pozsonyi székháza előtt Bugár Béla távozását követelik.

 

Felszólítjuk Bugár Bélát, vonuljon vissza, és ne mérgezze tovább a szlovák politikai környezetet. Ne ártson még többet a felvidéki magyarságnak. Kéréssel fordulunk a Most-Híd párt azon képviselői felé, akikben még maradt becsület, hogy ne szavazzon bizalmat az új miniszterelnöknek és egyben az “új” kormánynak.

 

olvasható a ‘Tisztességes Magyar Képviseletet” elnevezésű kezdeményezés facebook-meghívójában. A Most-Híd székháza előtti tüntetés pénteken 16 órakor kezdődik.

 

Elég volt Bugárból! Tisztességes felvidéki magyarok pénteken a Most-Híd székháza előtt tüntetnek

 

Időközben az is kiderült, hogy a nagy központi tüntetéseket szervezőktől a pozsonyi egyetemisták veszik át a stafétabotot, és pénteken Pozsonyban is tüntetni fognak. A csendes menet 16.30-kor indul a Šafárik téren levő Komensky Egyetemtől a SzNF terére.

 

Körkép.sk

Nyitókép: aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!