A Pellegrini-kormány csütörtökön elfogadta új programját. Mivel egy az egyben lemásolta a harmadik Fico-kormány hasonló dokumentumát, az több már idejét múlt, nem aktuális részt is tartalmaz. A valóságban tehát a kormánykoalíció olyan vállalásokra kötelezte magát, melyek időközben már aktualitásukat vesztették. Benne maradt például a 2016-os Uniós elnökség sikeres lebonyolítása is feladatként.

 

A témára a Progresszív Szlovákia tagja, Martin Dubéci mutatott rá.

 

„A kormánynak azonnal dolgoznia kell, nincs ideje saját magával foglalkoznia, vagy hogy mindenféle dokumentumokat dolgozzon át,“ magyarázta Pellegrini.

 

 hirdetes_300x300  

„Vállalásainkat szeretnénk az utolsó pontig teljesíteni. Ezért a kormányban olyan programnyilatkozatot fogadunk el, melyet egyszer már jóváhagytunk Fobert Fico harmadik kormányában, még ha abban vannak már nem aktuális, illetve időközben teljesített dolgok is.“

 

Pellegrini szerint, ha megváltoztatnák „egy hétig húzogatnánk ki belőle mindazt, ami már megvalósult, és csak az időt vesztegetnénk“. Mint elmondta, az ország három hétig paralizálva volt. „Fogadják el, hogy hogy a dokumentum úgy fog kinézni, ahogy az a jelenleg érvényes kormánynyilatkozatban,“ tette hozzá.

 

Később megváltoztatta az álláspontját, és azt mondta, hogy a kormánynyilatkozatot mégis megváltoztatták, és kivették belőle a már nem aktuális dolgokat annak érdekében, hogy „ne nézzen ki furcsán.“

 

Nyitókép és forrás: DenníkN/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!