A húsvéti ünnepek alatt történő közúti balesetek csaknem negyedénél játszik szerepet az alkohol. Az év többi napján ez nagyjából a balesetek 11 százalékánál jellemző.

 

„Az ittas állapotban történő vezetés szempontjából a nagypéntek és húsvéthétfő számít a legrizikósabb napnak“ – tájékoztatott a közlekedési rendőrség igazgatója, Ján Ignaták.

 

Az alkohol elfogyasztása után főleg a fiatalok és a kevésbé tapasztalt sofőrök azok, akik volán mögé ülnek. „A balesetet okozó személyek leggyakrabban a 18–24 év közöttiek közül kerülnek ki, és ez a húsvéti ünnepek alatt is érvényben van“ – mondta Ignaták a rendőrségi statisztikákra hivatkozva.

 

 hirdetes_810x300  

2015 és 2017 között a legtöbb ittas állapotban elkövetett balesetre Eperjes, Kassa és Zsolna megyében került sor.

 

A rendőrök a húsvéti ünnepek alatt idén is fokozott ellenőrzéseket tartanak az utakon. Ittas vezetés során a sofőröknek komoly büntetésekkel kell szembenézniük.

 

Egy ezrelék alatt 800 euróig terjedő pénzbüntetés és három évnyi eltiltás jár a vezetéstől, egy ezrelék fölött bűncselekményről van szó, amiért egy évig terjedő szabadságvesztés és magas pénzbüntetés szabható ki” – figyelmeztetett Ignaták.

 

Teraz.sk

Nyitókép: TASR

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!