A 2017-es esztendőre vonatkozó adóbevallásokat már csak április 3-án, kedden nyújthatjuk be.

 

A Pénzügyi Igazgatóság jelenleg a feltételezett adóbevallásoknak a 75 százalékával rendelkezik – tájékoztatta a TASR-t Ivana Skokanová szóvivő. A mai nap folyamán az adóhivatalok és a call centrum is tovább tart nyitva. Az adófizetők az adóhivatalokon kívül további 40 helyszínen is leadhatják az adóbevallásukat, sőt, Pozsonyban mozgóirodák is a rendelkezésükre állnak.

 

Kedd reggelig a Pénzügyi Igazgatóság a várható adóbevallások közül mintegy 70 százaléknyi A típusú és 68 százaléknyi B típusú (természetes személy) adóbevallást regisztrált, míg a jogi személyek adóbevallásából eddig 84 százaléknyi érkezett be.

 

 hirdetes_300x300  

A Pénzügyi Igazgatóság hagyományosan az utolsó napon számít a legnagyobb nyomásra. Ahhoz, hogy az adófizetők kényelmesebben tudják elvégezni a kötelességeiket, az adóhivatalok a mai napon 19.00 óráig tartanak nyitva, a call centrumot pedig 24.00 óráig lehet majd igénybe venni.

 

Az adózók az adóhivatalokon kívül mintegy 40 ideiglenesen kialakított helyen is leadhatják az adóbevallásukat. Sőt, a tavalyi pozitív értékelésnek köszönhetően a pozsonyi Ligetfaluban található legnagyobb adóhivatal mellett két mozgóiroda is az adózók rendelkezésére áll.

 

Azok az adófizetők, akik az adóbevallásukat el szeretnék halasztani, ma éjfélig tehetik meg egy ahhoz szükséges nyomtatvány kitöltésével.

 

Teraz.sk

Nyitókép: podnikam.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!