Az osztrák kormány betiltaná a lányok fejkendőviselését az óvodákban és iskolákban. Erről Sebastian Kurz osztrák kancellár beszélt szerdán Bécsben.

 

„A kisgyermekek elfátyolozása egyértelműen olyan dolog, aminek nincs helye országunkban”

 

– jelentette ki Kurz.

 

A konzervatív néppárti kancellár szerint a nyár elejéig kidolgoznak egy erre vonatkozó törvényjavaslatot, hogy minden gyermek számára azonos esélyeket biztosítsanak. „Ehhez hozzátartozik, hogy a fiatal években ne történhessen hátrányos megkülönböztetés” – tette hozzá.

 hirdetes_300x300  

 

Hírügynökségi jelentések szerint a kezdeményezés Heinz-Christian Strache szabadságpárti osztrák alkancellártól származik, Strache szerint ugyanis a lányok fejkendőviselésének tilalmával kell ellensúlyozni „a politikai iszlám túlkapásait”.

 

Ausztriában fél éve általános tilalom alá esik a teljes arc eltakarása a köztereken. A muszlimok integrációját elősegíteni hivatott szabályozás főleg az arcot elfedő muzulmán női öltözékek, köztük a burka és a nikáb ellen irányul. A törvény szerint 150 eurós bírsággal sújtható az, akinek arca a homlok és áll között nem látható. A tilalom bevezetése óta mintegy 50 embert bírságoltak meg.

 

MTI

Nyitókép: The Link Canada

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!