Ján Kuciak és Martina Kušnírová meggyilkolása után több tízezer ember vonult utcára Szlovákia-szerte. A „Za slušné Szlovensko“ néven megrendezésre kerülő tüntetések ma is folytatódnak. Közben azonban érdekes közjáték zajlik: a Belügyminisztériumban valaki kezdeményezte egy ugyanilyen nevű párt alapítását.

 

A demonstrációk szervezői elhatárolódnak a kezdeményezéstől, kijelentették, semmi közük az alakulóban lévő új párthoz. Az egyik főszervező, Karolína Farská a HNonline-nak elmondta, hogy az ő kezdeményezésükből biztosan nem születik politikai párt, és a pártalapítási kérvény sem az ő soraikból indult.

 

A belügyminisztériumhoz három személy nyújtott be értesítést a pártalapításhoz szükséges aláírásgyűjtés megkezdéséről. A hatályos törvények szerint 180 nap alatt legalább 10 ezer aláírást kell összegyűjteniük, hogy a belügy bejegyezze az új pártot.

 

 hirdetes_810x300  

Az értesítésen a kassai Radko Olej, a pozsonyi Magda Želeňáková és a kiskuncfalvai (Vlkovce, Késmárki járás) Peter Hardoň neve szerepel. Karolina Farská számára nem voltak ismerősek a nevek.

 

FRISSÍTVE: 20:06 – a HNonline információi szerint a „Za slušné Slovensko” kifejezést levédette egy ügyvédi iroda. Az Iparjogvédelmi Hivatalhoz benyújtott kérvény keltezése március 23.

 

HNonline.sk

Nyitókép: cas.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!