Facebookon közzétett bejegyzésében, Vona Gábor, Magyarország második legerősebb pártja, a Jobbik elnöke bejelentette, hogy nem veszi át országgyűlési mandátumát, és a pártelnöki tisztséget sem pályázza meg a közelgő tisztújításon.

 

A választások estéjén az első részeredmények nyilvánossá tétele után Vona Gábor elismerte vereségét, majd bejelentette, 2016-os ígéretéhez híven lemond pártelnöki tisztségéről, mivel a Jobbik veszített.

 

Sokakat azonban meglepetésként ért mostani döntése, miszerint:

 

 hirdetes_810x300  

„A közeljövőben a Jobbik tisztújító kongresszust fog összehívni, hogy új elnököt válasszon, a tisztújításon nem méretem meg magam. Egyúttal jeleztem az elnökség felé, hogy listás parlamenti mandátumomat nem fogom átvenni.”

 

írja a facebookon. Hozzátette:

 

„A 2018-as választási eredményért a Jobbik miniszterelnök-jelöltjeként egyszemélyi felelősséget vállaltam. Mivel a választási győzelem nem valósult meg, tartottam a szavam.”

 

fogalmazott.

 

A Jobbik az április 8-i választásokon 25 mandátumot szerzett meg a 199 tagú magyar országgyűlésben. Az országos listás eredménye hétfő esti, 98,96 százalékos feldolgozottságnál 19,33 százalékos volt.

 

 

Körkép.sk

Nyitókép: MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!