Az igazságügyi minisztérium egy négyszobás, 150 négyzetméteres lakást bérelt ki a Diplomáciai Testület Szolgáltatási Igazgatóságától Gál Gábor (Most-Híd) igazságügyi miniszter számára. A 12 490 eurós éves bérleti szerződést április 3-án tették közzé a szerződések központi nyilvántartásában. Gál azonban kisebb, de berendezett lakást kért.

 

Gál szerdán a kormányülés után megerősítette, hogy a diplomaták bérházában található lakás az ő számára lett volna kibérelve. „A lakás az enyém lett volna, de túl nagy volt és nem is volt berendezve, úgyhogy rögtön visszaadtam” – magyarázta.

 

Az új miniszter, aki a kormányrekonstrukció után Lucia Žitňanskát váltotta a miniszteri székben, úgy nyilatkozott, hogy szüksége van egy miniszteri főhadiszállásra, hiszen Nagymácsédon lakik, 60 kilométerre a fővárostól.

 

 hirdetes_300x300  

„Mindenképpen szükségem van egy olyan lakásra, amit ki is tudok használni” – hangsúlyozta, hozzátéve, hogy a igazságügyi tárca egy kisebb lakást keres neki. „Egy jóval kisebb és berendezett lakást keresnek, hogy ne nekem kelljen még bebútoroznom, mivel erre se időm, se energiám nincs” – tette hozzá.

 

A Gál Gábor által visszaadott négyszobás lakás 119,4 négyzetméteres, az erkélye pedig 30,6 négyzetméteres. A lakás a pozsonyi Jančová utca 8. alatt található. Az ingatlan havi bérleti díjával kapcsolatban a minisztérium 815 euróban egyezett meg. A bérleti szerződést 2019. április 30-ig kötötték meg.

 

Teraz.sk/Körkép.sk

Nyitókép: Pravda

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!