Két éves megszakítás után újra bálnavadászatba kezdenek az izlandiak – a Hvalur HF vállalat szerint. Ez a szigetországon egyetlen olyan cég, amely barázdásbálnára is „kiveti a hálóját”. A Hvalur HF közölte, hogy 161 barázdásbálna elejtésére kapott engedélyt az idei szezonra.

 

A cég közlése szerint a vadászat célja nem egyszerűen a főleg Japán irányába történő értékesítés, hanem új táplálékkiegészítők fejlesztése a bálnák húsából, a csontjaikból zselatint készítenek, a bálnazsírt pedig részleteiben nem ismertetett gyógyászati készítmények előállítására használják fel.

 

Az amerikai kormányzat válaszintézkedéseket fontolgat Izland ellen a bálnavadászat újraindítása miatt. Az Anonymous hackercsoport szintén bekapcsolódott az ügybe, a bálnavadászat elleni kampánya részeként időről időre meghackeli és lekapcsolja a kormányzati weboldalakat. A csoport közlése szerint a támadások mindaddig folytatódnak, míg véget nem ér a bálnavadászat.

 

 hirdetes_300x300  

Izalndon egyébként annyira kicsi a bálnahús, -zsír és más termékek kereslete, hogy a hazaiak többsége ellenzi a hatalmas tengeri élőlények vadászatát.

 

grapevine.is

Nyitókép: msn.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!