121 éves korában elhunyt a világ legidősebb emberének tartott chilei Celino Villanueva Jaramillo.

 

Jaramillo San José de Mariquina városának kórházában halt meg helyi idő szerint szerda reggel 05.49-kor. Minderről a chilei egészségügyi miniszter, Emilio Santelices tájékoztatott a közösségi oldalán.

Celino Villanueva Jaramillo 1896. július 25-én született, a magyar honfoglalás ezredik évfordulója megünneplésének évében.

 

Kép: emol.com

 

 hirdetes_300x300  

 

Idős korának köszönhetően gyakori vendég volt a médiában, sok újságcikk született róla, és több televíziós programban is szerepelt. Mivel nem lehetett pontosan meghatározni a születésének időpontját, Jaramilló soha nem szerepelt a Guinness rekordok könyvében, mint a világ legidősebb embere.

 

Múlt héten Jaramillo leesett az ágyáról és eltörte három bordáját, melyek közül az egyik átszúrta a tüdejét. Az orvosi beavatkozást követően az orvosok optimisták voltak, bíztak benne, hogy felépül. Az utolsó napokban azon romlott az állapota.

 

Celino Villanueva Jaramillo 1896-ban született. Kép: upsocl.com

 

Szerény körülmények között élt. Kép: upsocl.com

 

Celino Villanueva Jaramillo farmerként dolgozott, soha nem nősült meg, és nem volt már egyetlen élő hozzátartozója sem. Halála kapcsán őszinte részvétét fejezte ki chile államfője, Sebastián Piňera is. Temetése pénteken lesz Mehuín város temetőjében.

 

Teraz.sk/Körkép.sk

 

Nyitókép: upsocl.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!