Április 27-én, pénteken 19.00 órai kezdettel került bemutatásra a Komáromi Jókai Színház 65. évadának kiemelt előadása, Katona József Bánk bán című tragédiája.

 

Az előadást Hargitai Iván rendezte. Látványos díszletét Horesnyi Balázs, jelmezeit Kárpáti Enikő tervezték. Az előadás zeneszerzője Dobri Dániel. A koreográfiát és a színpadi mozgásokat Cortés Sebastián jegyzi.

 

 

 hirdetes_810x300  

Menedék, otthon és találkozóhely a Jókai Színház a felvidéki magyarságnak, s míg ilyen van, addig ez a közösség élni tud – jelentette ki Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a jubileumi évad előadása előtt tartott köszöntőjében.

 

A Jókai Színház pénteki Bánk bán bemutatója a felvidéki társulat idei, 65. évadának utolsó premierje, az évad kiemelt előadása.
Potápi Árpád János, aki Katona József darabját a magyar színművészet megkerülhetetlen alkotásának nevezte, köszöntőjében a jubileumát ünneplő társulat jelentőségéről, megtartó erejéről és a Bánk bán máig ható üzenetéről beszélt.

Kép: Potápi Árpád János fb-oldala

 

Elmondta: a komáromi magyar színháznak kezdettől fogva nagyobb szerepe volt, mint a nézők és a színészek összekötése, ugyanis a színház egy közösség, a felvidéki magyarság menedékévé, otthonává, találkozóhelyévé vált.
 

Az államtitkár Katona darabjáról szólva elmondta: az minden korban más jelentést hordoz, minden előadással új értelmet nyer, de van egy állandó mondanivalója számunkra: az, hogy egy nemzet vagyunk. Hozzátette: bízik benne, hogy a Jókai színlapján még sokszor megjelenik majd a Bánk bán, mert az a felvidéki magyar közösség létét fogja jelenteni.

 

Kép: Jókai Színház

 

Kép: Jókai Színház

 

Körkép.sk/MTI

Nyitókép: PAJ FB-oldala

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!