Peter Pellegrini (Smer-SD) miniszterelnök elutasította, hogy Szlovákia bármilyen módon részt vett volna Trinh Xuan Thanh vietnami vállalkozó Németországból való elhurcolásában. Pellegrini ezt szerdán közölte az újságírókkal Berlinbe utazva, ahol Angela Merkel német kancellárral találkozott.

 

Pellegrini megegyezett Ivan Korčok külügyi államtitkárral, hogy Szlovákia beidézi a pozsonyi vietnami nagykövetet, hogy az hivatalos tájékoztatást adjon arról a tavalyi moszkvai útról, amelyhez a szlovák kormánygépet használták fel.

 

„Kormányfőként elutasítom azt az állítást, miszerint Szlovákia bármilyen módon is részt vett volna az elhurcolt vietnami állampolgár szállításában. Erről nincs semmilyen információm, és azok szerint a dokumentumok szerint, amelyeket láttam, illetve amelyekről Saková miniszter asszony tájékoztatott, az illető személy nem tartózkodott a gép fedélzetén”

 

– közölte a miniszterelnök, aki a szlovák titkosszolgálathoz akar magyarázatért fordulni az üggyel kapcsolatban.

 hirdetes_810x300  

 

Mindemellett Pellegrini nem zárja ki, hogy az illető személy a repülőgép fedélzetére jutott, és valaki visszaélt Szlovákia vendégszeretetével. A jelek szerint azonban mindez nem valószínű.

 

Teraz.sk

Nyitókép: TASR

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!