Peter Pellegrini (Smer-SD) kormányfő ma délelőtt találkozott a szlovákiai főiskolák és egyetemek rektoraival. A találkozót követő sajtótájékoztatón a miniszterelnök elmondta, hogy a napokban összesen 20 millió eurót küldenek szét az egyetemi és főiskolai kollégiumok felújítására.

 

Pellegrini ezzel megkezdte annak a korábban, még Robert Fico kormánya által beígért 50 millió eurós támogatásnak a folyósítását, amelyből a rendkívül rossz állapotban lévő kollégiumokat újíthatják majd fel a felsőoktatási intézmények.

 

A kormányfő szerint a napokban folyósítandó összeg aszerint lesz szétosztva, ahogy arról a rektorok megegyeztek. Ez alapján a 20 millió eurónak egy nagyobb hányada a pozsonyi kollégiumokhoz érkezik majd, mivel a rektorok megállapítása szerint ott a legrosszabb a helyzet.

 

 hirdetes_300x300  

Pellegrini elmondása szerint a találkozón megnyitották a felsőoktatási intézmények összevonásának kérdését is. A kormányfő szerint ha helyenként két-három főiskolát összevonnának egy erősebb intézménnyé, akkor az állam több pénzzel tudná támogatni ezeket az egyetemeket.

 

vlada.gov.sk, Körkép.sk

Nyitókép: cas.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!