Búcsút inthetünk az eddig ismert iránymutatási rendszernek: a Google kiterjesztett valósággal turbózza fel saját térképszolgáltatását, amely így az alkalmazásban megjelenő információkat az aktuális környezetünkre vetítve mutatja majd – írja a HVG.

 

A cég egy szinte teljesen újragondolt rendszer alapján képzeli el a szolgáltatás jövőjét, amelyben az iránymutatást immár a kiterjesztett valóság is segíti.

 

A külső szemlélőként apró újításnak tűnő megoldás valójában több mint érdekes és értékes praktikum: elég lesz csak felemelni a telefont, amely a kamerát használva az előttünk lévő objektumokra vetíti majd a helyesirány felé navigáló ikonokat és egyéb jelzéseket. A fejlesztéssel így az ismeretlen helyszíneken való tájékozódás a korábbiaknál is sokkal egyszerűbbé válik.

 

 hirdetes_300x300  

 

A Google közlése szerint a megújult Maps a Térkép és az Street View adatait használja majd az új generációs navigáláshoz, amely az úti célhoz vezető irány mutatásán túl a Térképen egyébként is megjelenő helyszíneket is jelzi majd. A demófelvételen például egy szendvicsezőt volt képes így megjeleníteni a rendszer, a hozzátartozó értékeléssel együtt – számol be róla a HVG.

 

HVG.HU

Nyitókép: androidguys.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!