Marek Maďarič (Smer-SD) és Martin Poliačik (Progresszív Szlovákia) sajtóhírek szerint közös törvényjavaslatot készülnek benyújtani az RTVS-szel kapcsolatban.

 

A Smer volt kulturális minisztere, és a parlamenten kívüli PS tagja a sme.sk információi szerint úgy döntöttek, hogy közösen készítenek elő és nyújtanak be egy törvényjavaslatot a parlamentbe, amely új módon határozná meg az RTVS vezetőjének megválasztását. A hírek szerint az az elképzelésük, hogy a döntést ki kellene venni a parlament hatásköréből, és ehelyett egy szakemberekből álló csoportnak kellene kiválasztani a megfelelő jelöltet.

 

Az, hogy a smeres képviselő ilyen együttműködéshez folyamodna, koránt sem elképzelhetetlen, hiszen az utóbbi időben két esetben sem szavazott párttársaival. Maďarič tegnap a mezőgazdasági miniszter leváltását célzó szavazásnál is tartózkodott. A volt kultuszminiszter már lemondása után jelezte, hogy bár nem lép ki a frakcióból, autonóm képviselő lesz, és saját belátása szerint fog szavazni az egyes kérdésekben.

 

 hirdetes_300x300  

Körkép.sk, sme.sk

Nyitókép: aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!