Megtartotta éves közgyűlését a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB), a köztestület az elmúlt év értékelése mellett meghatározta a soron következő felnőtt és utánpótlás multisport-események, így a 2020-as tokiói nyári olimpia felkészülési irányelveit és célkitűzéseit is.

 

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár beszédében elmondta, az országgyűlési választásokat követően folytatni tudják a 2011-ben megkezdett munkát: az élsport kiemelt kormányzati támogatása mellett az egészséges életmódra nevelést, valamint a gyermekek sportolásának népszerűsítését.

 

Központosított sportfeladatkörök

Szabó Tünde kiemelte, minden, sporttal kapcsolatos feladatkör egy szervezet alá tartozva egységes, hatékony sportágazati irányítást tesz lehetővé.

 hirdetes_300x300  

 

Fábián László sportigazgató a phjongcshangi téli olimpiáról szóló beszámolójában kiemelte, a minél nagyobb számú magyar részvétel mellett fontos volt az eredményesség is, ez pedig az ország történetének első téli olimpiai aranyával meg is valósult.

 

Fábián: Minél többen legyünk ott Tokióban

 

A 2020-as tokiói olimpiával kapcsolatos célkitűzésekről, felkészülési irányelvekről Fábián László azt mondta, a cél, hogy a riói csapatnál nagyobb létszámban képviseltesse magát Magyarország az ötkarikás játékokon.

„Kiértékeltük a riói olimpiát, látjuk a hiányosságokat, igyekszünk a szakszövetségekkel együttműködve javítani az eredményességen”

 

– fogalmazott a sportigazgató.

A 2020-as tokiói olimpiával kapcsolatos célkitűzésekről, felkészülési irányelvekről Fábián László szólt. Kép: MOB.hu

 

22-25 kvóta elérését szeretnék

 

Hozzátette, Tokióban öt új sportág mutatkozik majd be, az eddig is műsoron lévők pedig 15 versenyszámmal bővülnek, így várhatóan 11 300 sportoló vesz majd részt a játékokon. A magyar csapattal kapcsolatban azt mondta: az a cél, hogy 22-25 sportágban, közte három csapatsportágban szerezzenek kvótát a versenyzők. Rióban 20 sportág 160 magyar sportolója szerepelt, de a csapatsportágak közül csak vízilabdában szerzett kvótát valamely válogatott.
MTI

Nyitókép: mob.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!