Tegnap újra őrizetbe vették azt a dunaszerdahelyi 28 éves férfit, aki május 26-án, szombaton eszméletlenre vert egy külföldi férfit, aki két nőt próbált védelmébe venni a zaklatóval szemben. A dunaszerdahelyi Juraj H-t ezúttal az ügyészség sem engedi szabadlábra, az eljáró ügyész ugyanis a szökés eshetősége miatt az előzetes letartóztatást javasolta a bíróságnak. 

 

A filippínó férfi, Henry John Serafic újraélesztését a kiérkező mentősök kezdték meg, kórházba szállították, ám eszméletét már nyerte vissza és néhány nappal később meghalt.

 

A rendőrség a helyszínen őrizetbe vette a 28 éves Juraj H-t, ám az eljáró nyomozó javaslatával szemben az ügyész szabadon engedte. Mivel az áldozat belehalt sérüléseibe a korábbi, testisértésről és zaklatásról szóló vád emberölésre módosult. Tegnap a rendőrség újra őrizetbe vette a dunaszerdahelyi elkövetőt, az ügyész pedig ezúttal már az előzetes letartóztatásban tartás mellett határozott. A bíróság még dönthet másképp, de az ügy visszhangja miatt ennek kicsi az esélye.

 

 hirdetes_810x300  

Denisa Saková belügyminiszter nyilatkozata szerint a dunaszerdahelyi elkövetőt „megfelelően megbüntetik”. A bíróság akár 12 év szabadságvesztésre is ítélheti.

 

Aktuality.sk

Nyitókép: aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!