Pál
  • HUF: 394.04
  • USD: 1.04
  • 22 °C
  • 37 °C

Hirdetés (X)

Friss hírek

Jó hír: eltörli a Facebook a Messenger bosszantó értesítéseit

A Facebook Messenger sokszor bosszantja olyan értesítésekkel a felhasználót, melyeknek valójában egy céljuk van: fokozni a felhasználói aktivitást a Facebookon. Az ilyen üzenetek egy része hamarosan elapad.

 

Ha össze kellene szedni, hogy hány idegesítő funkciója volt eddig a Facebooknak és a Messengernek, valószínűleg hosszú listát kapnánk. Hogy ezek közül melyik nyerné el a legidegesítőbb címet, azt nehéz lenne megmondani, de az egészen biztos, hogy az ismerős visszajelölésekor a Messenger által automatikusan küldött üzenete ott lenne a top 3-ban.

 

A Facebook Messenger fejlesztői korábban úgy gondolhatták, jó ötlet lenne egy automatikusan küldött üzenetben is jelezni, ha két ember ismerős lett a közösségi oldalon. Ilyenkor felvillan az értesítés egy kapott üzenetről, amelyben rendszerint csak annyi áll, hogy az illető “Mostantól Messenger-kapcsolatod”.

 

Most viszont végre jó hír jött a funkcióról: a Messenger fejlesztői úgy döntöttek, visszább vesznek belőle. A TechCrunch kérdésére azt válaszolták, hogy “a felhasználók többsége értékeli a funkciót“, de a visszajelzések alapján finomítottak rajta. Egész pontosan arról van szó, hogy a reakciók megfigyelésére ráeresztik a gépi tanulást.

 

Ha az algoritmus azt látja, hogy a felhasználó sosem nyitja meg ezeket az értesítéseket, idővel le fog állni velük. Mindez vonatkozik azokra is, amikor egy ismerősünk kezdi el használni a Messengert.

 

HVG

Nyitókép: YouTube.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket