A cápák elpusztulása minden bizonnyal annak a halásznak a lelkiismeretén szárad, aki nem tudatosította, hogy elveszítette a halászhálóját.

 

A több száz halászhálóban rekedt elpusztult cápára még kedden figyelt fel egy járókelő. Az önkéntesek Pleubian városka lakóival együtt több órán keresztül azon dolgoztak, hogy a partról összeszedjék az elpusztult cápákat. A munkát csütörtökön fejezték be – tájékoztatott a France 3 Bretagne helyi francia televízió.

 

Loïc Mahé polgármester szerint a cápák elpusztulásáért valószínűleg az a halász felelős, aki nem tudatosította, hogy elveszítette a mintegy 600–700 méter hosszú hálóját. A cápák minden bizonnyal beleakadtak a hálóba, az apály idején pedig nem tudtak elúszni, ami gyakorlatilag a halálukat jelentette.

 

 hirdetes_300x300  
Fotó: Ouest-France/DR

 

A cápáknak ahhoz, hogy lélegezni tudjanak, muszáj úszniuk. Mindemellett a halászhálóban gyorsan elfáradnak és könnyen elpusztulnak. A helyszínen mintegy 463 elpusztult élőlényt találtak, ebből 456 cápa volt. Az elpusztult egyedek hosszúsága 80 centimétertől egy méterig terjedt, a nőstény cápák többsége pedig vemhes volt.

 

A 30 éves pályafutásom során még soha ehhez hasonlót nem láttam. Nagyon sajnálom“ – mondta a Ouest-France napilapnak a helyi halászszövetség elnöke.

 

 

Aktuality.sk/Ouest-France

Nyitókép: LeTelegramme

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!