A Slovnaft finomító környékén élők aláírásgyűjtésbe kezdtek, mivel a gyár keltette zaj és szag zavarja őket. Az állami és önkormányzati szervektől várják a helyzet megoldását, ám ha nem kapnak megfelelő segítséget, készek az EU-hoz fordulni.

 

„Mi, a Slovnaft környékén élők tapasztaljuk az lakhatás minőségének csökkenését és érzékeljük a finomító területén történő folyamatok okozta lehetséges egészségügyi kockázatokat”

 

írják a petícióban. A pozsonyi városrészek, és a környékbeli települések lakói nem csak a napközbeni, de az éjszaka tapasztalt hanghatásokra is panaszkodnak, ahogy a kellemetlen kémiai eredetű szagokra is.

 

Az önkormányzatokat és az állami szerveket arra kérik, hogy vizsgálják ki, a Slovnaft betartja-e a törvény által megadott normákat, ha pedig negatív lenne az eredmény, akkor kérik a kompenzáció bebiztosítását a finomító részéről.

 hirdetes_300x300  

 

A Slovnaft a weboldalán azt írja, hogy folyamatosan dolgoznak a negatív hatások csökkentésén, ugyanakkor megjegyzik, hogy sokszor bár maga a szag nem káros az egészségre, csökkentheti a életkörnyezet minőségét.

 

dennikn.sk

Nyitókép: greenpeace.org

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!