A szlovák állami vasúttársaság (ZSSK)  járataira hamarosan jóval egyszerűbben tudunk majd jegyet váltani. A ZSSK megkezdte a megújított internetes eladásának és mobil applikációjának működtetését. A neve: Ideme vlakom (vonaton utazunk.)

 

Az utasok teljes terjedelmében ősztől fogják tudni használni az új rendszert, mellyel konkrét helyjegyeket is fognak tudni vásárolni. Ez mostanáig csak az InterCity vonatokon volt lehetséges.

 

Patrik Horný, a ZSSK IT-főnöke elmondta, hogy az újításnak köszönhetően egyszerűbbé válik a jegyvásárlás, kevesebb lépésre lesz hozzá szükség, és nagyban könnyíti a különböző kedvezmények kombinációját is.

 

 hirdetes_300x300  

A vasúttársaság június 26-tól teszteli élesben a mobilalkalmazást az Android rendszerében, hogy őszre már minden probléma nélkül működjön.

 

Az állami vasúttársaság sajtóhíre szerint az elmúlt években ugrásszerűen megemelkedett az interneten vásárolt vonatjegyek száma. Míg 2013-ban a jegyek 1,45 százalékát értékesítették ilyen formában, 2015-ben 3,9 százalékát, addig 2017-ben már 11,85 %, idén pedig 16,86 %-át adták el a jegyeknek az interneten keresztül.

 

Nyitókép és forrás: webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!