Andrej Danko, a parlament elnöke a tervek szerint pénteken találkozik az Év Homofóbja ankét szervezőivel, és kész átvenni az Év Homofóbja díjat is, amelyet a homoszexuálisokról tett kijelentései miatt ítéltek neki oda.

 

„Meghívom azokat, akik nekem ítélték oda ezt a díjat, hogy jöjjenek és oktassanak ki. Lehet, hogy ők fognak felvilágosítanak engem, de az is lehet, hogy ők fogadják elfogadni az én érveimet” –  mondta az újságíróknak Danko, aki éppen külföldi úton van Izraelben. Hangsúlyozta, hogy „a gyermekek emberi jogai bárkinek a szexuális orientációja felett állnak”. 

 

Az Év Homofóbja díjat az alábbi kijelentéséért kapta: „Amennyiben valaki a szexuális orientációja miatt feladja a reprodukcióhoz való jogát – amelyet a természet és Isten ajándékozott neki – és a homoszexuális kapcsolat mellett dönt, akkor nem lesz joga ahhoz, hogy gyermekeket neveljen fel“. A jelöltek között szerepelt Marián Kuffa pap, Boris Kollár, Ľubomír Galko, valamint Branislav Škripek európai parlamenti képviselő is.

 

 hirdetes_810x300  

Danko szerint a szervezőkkel való találkozás alkalmat ad arra, hogy beszélgetést kezdeményezzenek a témában, továbbá lehetősége lesz megmagyarázni az antidíjjal jutalmazott kijelentését is, mivel a mondatát kiragadták az eredeti kontextusából. „Készen állok a beszélgetésre, valamint arra, hogy megmagyarázzam a kijelentésemet, hiszen egy párbeszédről volt szó, és a szóban forgó mondatnak van folytatása is” – mondta Danko.

 

Az SNS elnöke hangsúlyozta, hogy sok meleget és meleg párt ismer. „Tiszteletben tartom és elfogadom mindenki személyes döntését a szexuális orientációjával és életmódjával kapcsolatban. Nincs jogom arra, bárkinek is meghatározzam az életére vonatkozó szabályokat. De úgy gondolom, hogy ha egy homoszexuális pár kapcsolatban él, akkor a szexuális orientációját előtérbe helyezte más jogokkal szemben” – zárta Danko.

 

Teraz.sk

Nyitókép: TASR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!