Frissítve: 16:27 A thaiföldi hatóságok hivatalosan is megerősítették, hogy kiért a barlangból az első mentőalakulat, mely két fiút menekített ki a vízzel elzárt járatokból.

 

A Reuters hírügynökség információi szerint a kimentett fiúkat először az elárasztott barlang bejáratánál felállított mobilkórházban kezelik. Amint úgy ítélik meg, hogy állapotuk kielégítő, továbbszállítják őket a városi központi kórházba.

 

16:22 – Az Independent egy helyi sajtótájékoztatóra hivatkozva arról számolt be, hogy nem pontosak a korábban napvilágot látott információk, miszerint 6 fiút már sikerült kimenteni. A kormány képviselőinek beszámolója szerint eddig 4 fiút menekítettek ki, jelenleg pedig meg kellett szakítani a mentési munkálatokat, melyeket csak 20 óra múlva folytathatnak. Az elérhető információk szerint a 4 fiú mentése során az összes „kéznél lévő” oxigénkészletet elhasználták, most ennek pótlására várnak. (hnonline.sk. dennikn.sk)

 

 hirdetes_300x300  

15.47 – A CNN tájékoztatása szerint az egész mentőakció ma befejeződhet. Összesen 90 búvár vesz részt a műveletekben.

 

15:07 – A Sky News ügynökség szerint már 6 fiú van kint a barlangból. A nyilvánosságra hozott információk szerint először a betegebb, vagy gyengébb fiúkat hozták ki. Ezzel jelenleg a bennrekedt fiúk fele már biztonságban van. További hat fiú és a 25 éves edzőjük vár még arra, hogy kimentsék őket.

 

A CNN a mentési alakulat egyik tagjára hivatkozva azt írja, hogy már a 3. fiú is kint van.

 

14.52 A négy fiúból egyet helikopterrel kórházba kellett szállítani (CNN)

 

14.45 A CNN szerint már négy fiút sikerült kimenekíteni a barlangból.

 

Minden fiút két búvár, két személy segít a kijutásban. Kép: twittee

 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, oxigénhiányos környezetben, merüléssel kell kijutniuk a bennrekedteknek a barlangból. A BBC információi szerint a gyerekek légzőmaszkot és légzőpalackot viselve kerülnek kimentésre, fokozatosan. Minden gyereket két búvár kísér, kötéllel egymáshoz kötve, mert a barlangban több veszélyes és szűk forduló is található, amelyek víz alatt vannak. Erről bővebben itt számoltunk be:

 

Újabb részletek kerültek nyilvánosságra a thaiföldi mentőakcióról

 

A barlangban két hete rekedt benn tizenkét 11 és 16 év közötti fiú, valamint 25 éves kísérőjük.

 

bbc.com

Nyitókép: körkép.sk/kpa

 

Megosztás:
Címkék: barlang Thaiföld

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!