Alsószeli, Felsőszeli, Pozsonyeperjes, Királyrév, Taksony, Hidaskürt, Tallós, Nádszeg és Vezekény (Dunaszerdahelyi és Galántai járásbeli) községeket hamarosan 40 kilométer hosszú kerékpárút köti össze. A projekt költségeit 50-60 ezer euróra becsülik előzetesen.

 

Kovács Lajos, Alsószeli polgármestere és a Öreg Feketenyéki Helyi Akciócsoport (MAS Stará Čierna Voda) elnöke a sajtónak elmondta, hogy projekt megvalósulását Nagyszombat Megye Önkormányzata is támogatja 22 ezer euróval.

 

„A jelenlegi tervek és a megyei illetékesekkel kötött egyezség szerint a projektdokumentáció az építési engedéllyel együtt 2019 végéig készül el azzal, hogy midnen községben legalább egy szakasz építése megkezdődik. A projekt előnyei között említhetjük az egyszerűbb közlekedést a munkahelyre illetve az iskolába. A másodlagos hozadékok közé sorolhatjuk a vidéki idegenforgalom fejlesztését – kerékpárturizmus, víziturizmus (a Kis-Duna környékére) és a kulturális turizmus (példaként említhetjük a vízimalmokat).”

 

fogalmazott Kovács.

 hirdetes_300x300  

 

Az eddig megépített rövidebb szakaszokat ezzel a projekttel sikerül összekötni. A megyei önkormányzat elkötelezett a kerékpárutak bővítése mellett, erre a célra 220 ezer eurót különített el eddig, a Nagyszombat-megyeszerte 80 kilométernyi kerékpárútat adhatnak át a közeljövőben. A megvalósításhoz a megye az EU-s alapok Integrált Regionális Operatív Programból is igényel forrásokat.

 

Teraz.sk

Nyitókép: eTrend.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!