Görögországban az összes tűzfészket sikerült lokalizálnia és ellenőrzés alá vonnia a tűzoltóknak. A két napig tartó tragikus erdőtüzeket hamarosan sikerül megfékezniük.

 

Athéntól keletre, Rafina kikötőváros környékén a mentőegységek és az önkéntesek túlélők után kutatnak. Jelentések szerint a halálos áldozatok száma 74-re emelkedett, sajtóértesülések szerint azonban reggel újabb három holttestre bukkantak.

 

A hatóságok úgy becsülik, hogy a halálos áldozatok száma kétszáz fölé fog emelkedni, az idő múlásával egyre kisebb az esélye, hogy a jelenleg még eltűntként kezelt emberek élve kerülnek elő. Az áldozatok és eltűntek hozzátartozói a közösségi oldalon hoztak létre egy csoportot, ahol azoknak a képeit töltötték fel, akiknek sorsáról még nem tudnak semmit.

 

 hirdetes_300x300  

Görögország segítségére sietett többek között Ciprus. A szigetország 60 tűzoltók küldött Athén keleti részébe a tüzek megfékezésére. Ma délelőtt pedig elvileg Athénba érkezett két olasz tűzoltó repülőgép is, délután pedig újabb tűzoltó repülőgépet várnak Romániából.

 

Teraz.sk

Nyitókép: skynews.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!