A hazai termékek arányának növelése érdekében a Mezőgazdasági Minisztérium a „Chcem Dodávať” nevű program „sikerén” felbuzdulva újabb intézkedés-csomagot foganatosít. A terv szerint 50 millió eurós keretösszeget különítenek el a gazdák támogatására, amely a raktárkapacitások, a termelés hatékonyságának növelésére lehet majd felhasználni, illetve új termények bevezetését.

 

A projektbe való jelentkezés egyik feltétele, hogy legalább három vállalkozói jogi személynek kell pályáznia.

 

„Támogatjuk az élelmiszer-beszállítói láncok együttműködését. Ezzel a felhívással meg akarjuk erősíteni az állattenyésztést és a növénytermesztést, amelyek újabb fejlesztéseket követelnek meg. Az együttműködéssel a termelők és a feldolgozók hatékonyabb ellátási láncot hozhatnak létre. Ez pedig hozzájárul a minőségesebb szlovákiai élelmiszeripari termékek elérhetőségének növeléséhez”

 

fogalmazott Zuzana Peiger Ačjaková minisztérium munkatársa.

 hirdetes_810x300  

 

A felhíváson belül a pályázók különböző területekre nyújthatnak be támogatási igényt: raktárkészlet-bővítésre, betakarítás utáni eljárásokra, földhozam javítására, termelési szortiment bővítésére, új technológiák bevezetésére, környezeti hatások csökkentésére, marketingre és propagációra.

 

A keretösszeg nagysága 50 millió euró.

 

„Célunk a mezőgazdaság fejlesztése az elmaradott régiókban. A támogatás segítségével a gazdák a foglalkoztatottságot is növelhetik”

 

mondta Jaroslav Gudába, a minisztérium közvetlen támogatásokért felelős osztályának főigazgatója. Az 50 millió euróból 8 millió Pozsony megyéé, 42 millió a Pozsonyon kívüli régióké.

 

Teraz.sk

Nyitókép: Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!