Az ellenzék Kaliňákot és a belügyi tárca protokollvezetőjét is rács mögé küldené. Ma délutáni sajtótájékoztatójukon elmondták, hogy ha az állam segített egy vietnami elrablásában, megtörténhet, hogy legközelebb egy szlovák állampolgárt hurcolnak el.

 

Veronika Rémišová, az OĽaNO alelnöke szerint a főügyésznek azonnal meg kellene kezdenie a nyomozást. Rémišová szerint az botrány miatt az egész kormánynak le kellene mondania. Elmondta, hogy csődött mondtak a Smer és az SNS által kijelölt funkcionáriusok, és a SIS is, amelynek figyelnie kellett volna a külföldi titkosszolgálatok tevékenységét.

 

Ľuibomír Galko (SaS) parlamenti képviselő szerint “Kaliňáknak és a protokollvezetőnek is rács mögött a helye“. Az újságíróknak nyilatkozó rendőrökkel kapcsolatban ugyanúgy vélekedik, mint Bugár Béla: rendőri védelmet kell számukra biztosítani.

 

 hirdetes_810x300  

Richard Sulík (SaS), a liberálisok elnöke szerint európai szinten ez az egyik legszégyenletesebb botrány, amit „ki lehet produkálni“. Saková belügyminisztert leváltatná, Kaliňákot börtönbe küldené. Hangsúlyozta, hogy a volt belügyminiszternél ugyanakkora a tanúk befolyásolásának valószínűsége, mint Kočnernél.

 

Körkép.sk

Nyitókép: denníkn.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!