Az orosz külügyminisztérium az amerikai akciószínészt, Steven Seagalt nevezte ki az orosz–amerikai kapcsolatok speciális nagykövetének. A színész feladata lesz a két ország humanitárius ügyekkel kapcsolatos együttműködésének javítása, illetve a kulturális, művészeti vagy ifjúsági ügyek elmélyítése.

 

Az orosz külügy szerint olyan pozícióról van szó, mint a ENSZ-nél a jószolgálati nagykövetség, fizetség sem jár érte – tájékoztatott a DPA ügynökség. Az akciószínész régóta jó kapcsolatot ápol Vlagyimir Putyinnal, sőt az orosz elnök 2016-ban orosz állampolgárságot adott neki.

 

Az elmúlt években jelentős mértékben romlottak az orosz–amerikai kapcsolatok, mégpedig Oroszországnak az amerikai elnökválasztásba történő állítólagos beavatkozása miatt, továbbá a szíriai és az ukrajnai kérdés megoldásával kapcsolatban.

 

 hirdetes_810x300  

Mindig is nagy vágyam volt, hogy mindent megtegyek az orosz–amerikai kapcsolatok jobbá tételéért. Nem hivatalosan éveken át rengeteget dolgoztam ezen, s most rendkívül hálás vagyok azért a lehetőségért, hogy mindezt hivatalosan csinálhatom” – mondta Seagal.

 

„Egy olyan estről van szó, amikor az emberi diplomácia kilép a hagyományos diplomácia takarásából” – jelentette ki az orosz külügyi tárca.

 

Teraz.sk

Nyitókép: SITA/AP

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!