Vida, Bayo, Blackman, Rymarenko, Koštrna és Špiriak is meghosszabbította a jelenlegi szerződését, Jedlička az év végéig marad kölcsönben Dunaszerdahelyen – számolt be a hírről a klub hivatalos oldala.

 

Vida KristopherVakoun Issouf BayoKristián Koštrna, Martin Rymarenko és Dominik Špiriak ötösnek 2019 nyaráig szólt a megegyezése, és mindannyian rábólintottak a DAC kétéves szerződéshosszabbítási ajánlatára, így ők a 2020/21-es szezon végéig maradnak Dunaszerdahelyen.

 

A húszéves panamai védő, Cesar Blackman esetében a klub érvényesítette az opcióját, így a június utolsó napján lejáró megegyezése további két évvel lett megtoldva.

 

Jedlička esetében úgy döntöttünk, hogy felajánljuk neki a kölcsönjátéka meghosszabbításának lehetőségét. Az egész tavaszi szezon során kiváló támasza volt Patrik Macejnek, tegnap pedig megmutatta, hogy a legnehezebb pillanatokban is számíthatunk rá. Vida egészen jól indította az előző idényt, később azonban kikerült a kezdőcsapatból. Remekül felkészült a tavaszra, az egyik legjobb játékosunkká vált, és az utolsó bajnoki fordulóban mutatott teljesítménye már csak hab volt a tortán. Az új évadot pedig szintén nagyszerűen indította.

Úgy gondolom, hogy minden szurkoló láthatta, miben is rejlik Bayo ereje. Blackman amint megkapta a lehetőséget, rögtön remek színben tűnt fel. Az ő személyével egy olyan, modern típusú, támadó felfogású szélső hátvéddel rendelkezünk, amilyenekből csak nagyon kevés van a szlovák élvonalban. Koštrna érkezése után többnyire a cserepadról alternált Zsivkovics posztján, de hamarosan stabil játékos lett, és jelenleg kihagyhatatlan a kezdőcsapatból.

Špiriak és Rymarenko az utánpótlásunk legjobbjai közé tartoztak, több ifiválogatott korosztályt is megjártak. Špiriak számára jót tett a tavaszi, révkomáromi kölcsönjáték, és nagyon örülünk, hogy a múlt héten sikeresen bemutatkozott az Európa-ligában. Hamarosan mindketten erősségei lehetnek a DAC első csapatának”

 

nyilatkozta Jan Van Daele sportigazgató.

 

fcdac.sk

Nyitókép:

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!