A kajakosok között Kozák Danuta 500 méter egyesben aranyérmet szerzett a portugáliai Montemor-o-Velhóban zajló kajak-kenu világbajnokság szombati döntőjében. Férfi K–2 200 méteren a Balaska Márk–Birkás Balázs páros is aranyérmet ünnepelhetett, majd a kajak kettes 500 méteres számában Kárász Anna a nem sokkal korábban még egyesben diadalmaskodó Kozák Danutával az oldalán lett világbajnok.

 

A női 500 méter olimpiai bajnoka a táv feléhez másodikként érkezett meg, Kozák Danuta ezt követően szépen fokozatosan átvette a vezetést, majd nagyot hajrázva, 1:47.254-es időeredménnyel megnyerte a futamát, s aranyérmes lett a számban. Új-zélandi riválisa, Lisa Carrington végig mellette ment, de az utolsó métereket az ötszörös olimpiai bajnok Kozák Danuta jobban bírta.

 

A férfi K–2 200 méteren a Balaska Márk–Birkás Balázs duó nagyszerűen rajtolt, előnyét pedig végig meg is tartotta: Balaska és Birkás megvédte címét, s aranyérmet szerzett a világbajnokságon! A nőknél a kajak kettes 500 méteres számában Kárász Anna és Kozák Danuta úgy is az élen zárt, hogy nem rajtolt kifejezetten jól – a hatalmas hajrában még a számítógép is összezavarodott, de Kárász és Kozák 23 ezreddel jobb volt riválisánál, és begyűjtötte az aranyérmet!

 

 hirdetes_300x300  
A győztes Balaska Márk és Birkás Balázs a célban a férfi kajakpárosok 200 méteres döntőjében a portugáliai Montemor-o-Velhóban zajló kajak-kenu világbajnokságon 2018. augusztus 25-én. MTI Fotó: Kovács Tamás

 

A győztes Kárász Anna (b) és Kozák Danuta a célban a női kajakpárosok 500 méteres döntőjében a portugáliai Montemor-o-Velhóban zajló kajak-kenu világbajnokságon 2018. augusztus 25-én. MTI Fotó: Kovács Tamás

 

A többi döntőt a vasárnapi zárónapon rendezik, szombat délután még 200 és 500 méteres elő- és középfutamokra kerül sor, ezekben nyolc magyar egység száll vízre.

 

A magyar válogatott öt arany- és egy bronzéremnél tart Montemorban.

 

nemzetisport.hu

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!