Vasárnap délelőtt a párizsi Václav Havel repülőtéren evakuálni kellett a Tunisair légitársaság gépét, ugyanis füstölt a kabinja – tájékoztatott a Nova televízió.

 

A leszállás után még nem tudták megerősíteni, hogy valóban tűz keletkezett-e a gépen, ám a későbbi vizsgálatok során kiderült, hogy a repülőgép farok részében keletkezett enyhe tűz. A reptéren az eset óta már helyreállt a rend.

 

Az első információk szerint a Prágába tartó gép füstöt jelentett a fedélzeten, ezért a tűzoltók és a mentők is készenlétben álltak a reptéren. Az utasokat csúszda segítségével mentették ki a repülőből – pontosított a tn.nova.cz.

 

 hirdetes_300x300  

Semmiféle füstöt nem lehetett látni, és nem is igazolódott be, hogy a fedélzeten tűz lett volna. Valószínűleg valamilyen kisebb felhevülésről lehetett szó, de mindez további vizsgálat tárgyát képezi“ – mondta a prágai reptér szóvivője, Marika Janoušková.

 

Az Aktu.cz információi szerint azonban a motorok beindítása után füst keletkezett a kabinban, miközben a repülő farok részében található segéd energiaforrás kigyulladt.

 

Aktuality.sk

Nyitókép: TASR

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!