A magyar nőt megfojtó, majd feldaraboló és a testrészeket a Fertő tóban szétszóró elkövetők „gyógyíthatatlanok”, áll az elkövető pszichikai állapotáról készült szakvéleményben, ami Peter Hoffmann pszichiáter munkája, és amelyet a német Kronenzeitung közölt le.

 

Májusban sikerült azonosítani annak a nőnek holttestét, akit a 62 éves Alfred U. bécsi lakos gyilkolt meg, majd eltüntette a holttestet. A pszichiátriai szakvélemény szerint a férfi  súlyosan személyiségzavaros, és tette elkövetésekor „bosszúból és szexuális szenvedélyből fakadó indulatból szörnyű dolgokat művelt az elhunyt testével”.

 

A pszichiáter szerint az ilyen brutális tettre hajlamos személy szabadon engedése esetén nagy lenne a kockázata, hogy újra erőszakos bűncselekményeket követne el, mivel „gyógyíthatatlan” elkövetőről van szó.

 

 hirdetes_300x300  

Alfred U. korábban a mentális problémákkal küzdő bűnözők intézetében volt, 2016-ban a szakbizottság azonban úgy határozott, hogy „megfelelő ellenőrzés mellett” szabadon engedhető. Semmi jelezte ugyanis, hogy a férfi veszélyes. Épp az elkövető előélete miatt keltett nagy felháborodást a gyilkosság Ausztriában.

 

Aktuality.sk

Nyitókép: Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!