A törvényhozás tavaly jóváhagyta a Munka Törvénykönyvének azon módosítását, amely az összes állami ünnepre és a munkaszüneti napokra is kiterjesztette az üzletek nyitva tartásának tilalmát. A titalom azonban nem vonatkozik mindenre. Mutatjuk, hogy mi látogatható a mai ünnepnapon!

 

Házhozszállítás/ételrendelés

 

Amennyiben a gyomrunkról van szó, nem kell félni, nem maradunk éhesek. Annak ellenére, hogy a legnagyobb üzletláncok ugyan zárva tartanak, néhány étterem és fastfood szolgáltatásait mégis kihsználhatjuk.

 

 hirdetes_300x300  

Aki kényelmes, és nem szeretné kitenni a lábát otthonról, annak lehetősége van arra, hogy mintegy 700 étterem kínálatából válasszon a Bistro.sk honlapjáról és házhoz szállíttassa az ételt. Elég csak kiválasztani a kedvenc ételünket, és az ünnepi ebédre már nincs is gondunk.

 

Mozik és edzőtermek

 

Ha programot keresünk az ünnepnapra, akkor jó, ha tudjuk, hogy a mozik és az edzőtermek – néhány kivételével –  nyitva tartanak még akkor is, ha a többségük bevásárló- és szórakozóközpontokban található.

 

Benzinkutak/töltőállomások

 

Kényszer esetén nemcsak az ünnepekkor, de az éjjeli órákban is nyitva találjuk őket. Szerencsére a töltőállomások kínálata nemcsak üzemanyagból áll, így például az esti órákban fellépő csokoldávégyunkat is tujduk enyhíteni.

 

Metro

 

A Tesco, Billa, Lidl, Hypernova, Coop Jednota, CBA, Terno és Kaufland mind zárva tartanak. Kivételt csak a Metro képez, ami klasszikus módon, reggel 8.00 órától este 22:00 óráig nyitva tart.

 

A természet éjjel-nappal nyitva tart

 

Az ünnepnap és a vele kapcsolatos boltzár megfelelő alkalmat kínál arra, hogy egy jót kiránduljunk a természetben. Egy kis hegyi barangolás jobban regenerálja a szervezetünket, mint bármilyen más aktivitás.

 

Aktuality.sk

Nyitókép: pixabay.com

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!