Marco Rossi a finnek és a görögök elleni Nemzetek Ligája-mérkőzések előtt megtartotta első sajtótájékoztatóját a magyar válogatott szövetségi kapitányaként – számolt be az mlsz.hu.

 

A szövetségi kapitányként első mérkőzéseire készülő Marco Rossi sajtótájékoztatóján elmondta: a kerettagok nagy része a hétfői első edzést megelőzően megérkezett Telkibe, Kádár Tamás és Gulácsi Péter este csatlakozik a társakhoz, az Egyesült Államokban légióskodó Stieber Zoltán pedig kedden ér haza Magyarországra.

 

Számomra is új a jelenlegi helyzet, hiszen korábban klubcsapatokat edzettem, ahol jóval több idő állt rendelkezésre a játékosok felkészítésére, könnyebben beleláttam a fejükbe, megismertem a gondolkodásukat. Jelenleg az idő az egyik legnagyobb ellenfelünk, hiszen mindössze néhány napunk van a csapat felkészítésére, de a válogatott játékosai vannak annyira profik, hogy az idő rövidsége ellenére sikerrel járjunk – fogalmazott Marco Rossi. – Az ellenfelektől függetlenül két győzelemmel szeretnénk kezdeni a Nemzetek Ligáját, mert legyenek bármilyenek a körülmények, aki nem győzelemre készül, az már a kezdés előtt elveszítette a mérkőzést. Szeretnék olyan környezetet kialakítani a válogatottnál, hogy szívesen jöjjenek haza a futballisták a nemzeti csapatba, de természetesen a pályán töltött idő vonatkozásában szigorú szabályok szerint dolgoznak majd a játékosok

 

A sajtótájékoztató második részében az adidas új mezében feszítő Szalai Ádám és Fiola Attila válaszolt az újságírók kérdéseire. A Hoffenheim támadója jól kezdte az idényt, már három gólnál jár a Bundesligában, és bízik benne, hogy a válogatottnak is segítségére lehet a soron következő mérkőzéseken.

 hirdetes_810x300  

 

Örülök, hogy nincsenek már barátságos mérkőzések, és a Nemzetek Ligája elindulásával két lehetőségünk is van, hogy kijussunk az Európa-bajnokságra – fogalmazott Szalai. – A tétmérkőzések előtt nem optimális, hogy mindössze öt napunk van a felkészülésre az új szövetségi kapitánnyal, de lehet, hogy éppen erre van szükségünk ahhoz, hogy ismét sikeresebb időszak következzen a válogatott életében. A célunk, hogy valami elinduljon ezen a két mérkőzésen, és sikeresebbek legyünk, mint az előző időszakban. Motiváltan várom a finnek és a görögök elleni mérkőzéseket, igyekszem a lehető legjobbat kihozni magamból. Úgy tekintek magamra, hogy korom és pályafutásom alapján is vezérszerepet töltök be a válogatottnál, ennek megfelelően igyekszem segíteni a fiatalokat és természetesen a szövetségi kapitányt is a munkájában.

 

Fiola Attila hozzátette: mindössze négy nap áll Marco Rossi és stábja rendelkezésére, hogy kialakítsa a csapat játékát, és ahhoz, hogy ez jó eredményekkel párosuljon, a kerettagoknak a maximumot kell adniuk a felkészülés során.

 

Négy nap alatt nem lehet csodát tenni, nekünk, játékosoknak az a dolgunk, hogy minden tőlünk telhetőt megtegyünk a jó eredmények érdekében

 

– fogalmazott az EL-főtáblás MOL Vidi védője.

 

mlsz.hu

Nyitókép: mlsz.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!