„Halálos veszély” fenyegeti az európai projektet belső és külső ellenfelek részéről egyaránt – jelentette ki a Politico brüsszeli hírportál szerdai cikke szerint Günther Oettinger uniós költségvetési biztos, többek között Magyarországot, Lengyelországot és Oroszországot említve példaként.

 

„Véleményem szerint a projekt halálos veszélyben van. Európán belül egyesek a meggyengítésére vagy akár a lerombolására törekszenek: Lengyelország, Magyarország, Románia, az olasz kormány” – mondta Oettinger egy brüsszeli rendezvényen.

 

Hozzátette: az EU-t kívülről autokraták fenyegetik kereskedelmi háborúval, agresszióval, mint például Vlagyimir Putyin orosz és Recep Tayyip Erdogan török elnök, illetve az „okos kínaiak”.

 

 hirdetes_300x300  

Oettinger saját hazája, Németország kormányát is bírálta, mondván, hogy nem tanúsít elegendő lelkesedést az Európai Unió iránt, különösen akkor, amikor a büdzséről van szó.

 

Az uniós biztos kiemelte, hogy az EU következő többéves költségvetési keretének gyors jóváhagyása azt az üzenetet küldené, hogy Európa a kihívások ellenére képes továbbra is határozott fellépésre – írta a brüsszeli hírportál.

 

Spiegel: „Ufószakértő magyarázza meg Németországot”

 

A Spiegel Online független német hírportál a magyar sajtó helyzetével kapcsolatban közölt cikket.

 

A Magyarország kormányzati médiumai – Ahol ufószakértő magyarázza meg Németországot című írásában a szerző, Keno Verseck kiemelte: „Magyarországon a kormányhoz közeli médiumok régóta hazugságokat terjesztenek Németországról”, és egy Chemnitzben történt emberölés óta tovább fokozzák erőfeszítéseiket. Ennek a „fake news kampánynak világos célja van” – tette hozzá.

 

A szerző kitért Georg Spöttle „+biztonságpolitikai szakértő+” munkásságára, rámutatva, hogy az 56 éves német-magyar állampolgár, aki a kilencvenes években ufószakértőként tevékenykedett Magyarországon, „egyfajta legfőbb Németország-magyarázóként” jelenik meg.

 

Georg Spöttle „horrorisztikus képet” mutat be Németországról, és ezzel „tükrözi Orbán Viktor miniszterelnök politikai hozzáállását”, aki nem titkolja, hogy teljes mértékben elhibázottnak tartja Angela Merkel német kancellár menekült-, és Európa-politikáját, és azt kívánja, hogy politikai változás történjék Berlinben – írta Keno Verseck.

 

Megjegyezte: a magyar kormány évek óta panaszkodik arra, hogy a nyugati újságírók teljesen hamisan mutatják be Magyarországot, viszont fordítva, Németországról a magyarországi kormányközeli médiumokból tájékozódva a médiatartalmak fogyasztója „nem tér magához a döbbenettől”.

 

A Szászország tartománybeli Chemnitzben augusztus végén történt emberöléssel kapcsolatban kifejtette: kormánypárti politikusok eddig nem nyilatkoztak az esetről, ami „megfelel Orbán azon taktikájának, hogy gyakran először a kormányközeli médiumokkal mondatja ki, hogy mit gondol”.

 

MTI

Nyitókép: 24.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!