Idén szeptember 16-a és 22-e között kerül sor az Európai Mobilitás Hetére.

 

Pozsony városa idén is bekapcsolódik az Európai Mobilitás Hetébe, ami azt jelenti, hogy szeptember 16-a és 22-e között a jogosítvánnyal rendelkező sofőrök ingyenesen utazhatnak a városi tömegközlekedésen – tájékoztatott a pozsonyi magisztrátus.

 

Az Európai Mobilitás Hete idén a „kombináld és menj“ téma köré épült. Pozsony városa az alternatív közlekedést támogatva a Pozsonyi Közlekedési Vállalattal (DPB) együttműködve ennek a hétnek a keretén belül lehetőséget nyújt arra, hogy az összes gépjárművezető ingyenesen utazhasson a tömegközlekedésen.

 

 hirdetes_300x300  

Az ingyenes utazáshoz csupán az érvényes, az EU országaiban kiadott jogosítványt kell felmutatni a tömegközlekedési eszközön. A 801-es és 901-es városközi, valamint az éjszakai járatokra nem vonatkozik engedmény, ezekre a járatokra a Pozsonyi Integrált Közlekedési Rendszer standard tarifái lesznek érvényesek.

 

Az Európai Mobilitás Hetén belül 50%-os kedvezménnyel utazhatnak a Szlovák Vasúttársaság (ZSSK) regionális járatainak, valamint a Slovak Lines buszainak utasai is. A vonaton és a Slovak Lines autóbuszaiban nem lesz szükséges a jogosítvány felmutatása. Az akcióba bekapcsolódik a RegioJet magán vasúttársaság is, mely szeptember 22-re, azaz szombatra száz százalékos kedvezményt kínál az utasoknak, mégpedig a Komárom–Pozsony S70-es vonalon.

 

Aktuality.sk

Nyitókép: David Ištok/Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!