Eltűnt egy orosz katonai repülőgép fedélzetén 14 fős személyzettel a Földközi-tenger keleti része felett, miután Szíriában izraeli (és francia)vadászgépek hajtottak végre akciót. Az oroszok állítása szerint az izraeliek forródróton értesítették ugyan az orosz felet a készülő csapásról, ám az Il-20-as típusú katonai repülőgépnek már nem volt elég ideje elhagyni a veszélyeztetett zónát.

 

Az amerikaiak által közölt információk szerint az Iljusin típusú gép „baráti tűzben” sérült meg, mikor a szíriai légelhárító egységek célkeresztjébe került.

 

Orosz források szerint a gép akkor tűnt el, mikor négy izraeli F-16-os vadászgép épp légicsapást hajtott végre azon a területen, ahol az Il-20-as korábban állomásozott. Egyúttal az orosz radarok egy francia hadihajóról érkező rakéták becsapódásait is észlelték.

 

 hirdetes_810x300  

Az izraeli-francia akció Latakia város ellen irányult, és kedd késő este 23:00 körül kezdődhetett. A csapásra mindössze órákkal azután került sor, hogy Oroszország és Törökország tárgyalásba kezdett a szíriai Idlib tartomány demilitarizálásáról. Ez a terület a Nyugat által támogatott szír lázadók utolsó menedéke.

 

Rt.com, sputniknews.com, CNN

Nyitókép: Sputniknews.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!