A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) nyomozója ma vádat emelt két személy ellen illegális fegyverviselés és orgyilkosság előkészítése miatt.

 

A gyilkosságot egy illegálisan tartott automata fegyverrel akarták elkövetni, melyet az egyik vádlott a feketepiacon vásárolt 1000 euróért.

 

A poprádi Jaroslav D. (32) a céges üzlettársát akarta megölni, mégpedig különféle pénzügyi nézeteltérések miatt. Jaroslav D. ezért a rózsahegyi Michal D.-t (42) szólította meg, hogy az szerezzen neki fegyvert.

 

 hirdetes_810x300  

A fegyver beszerzésével kapcsolatos kommunikáció több mobiltelefonos alkalmazáson keresztül történt, melynek tartalma már a rendőrség birtokában van.

 

Jaroslav D. egy hosszú tárakkal és lőszerekkel felszerelt automata fegyverre tartott igényt. Michal D. rövid időn belül meg is szerezte a kért gépfegyvert, amit 1000 euróért el is adott Jaroslav D.-nek.

 

A NAKA mindkét férfit őrizetbe vette és a házkutatások során a gépfegyvert is megtalálták. A két vádlott jelenleg a fogdában várja a bíróság döntését. Amennyiben bebizonyul a bűnösségük, 15-től 20 évig terjedő szabadságvesztésben részesülhetnek.

 

AKTUÁLNE: PRIPRAVOVALI VRAŽDU, ZASIAHLA NAKA Vyšetrovateľ národnej protizločineckej jednotky práve obvinil dve osoby z…

Gepostet von Polícia Slovenskej republiky am Donnerstag, 20. September 2018

 

Aktuality.sk/Facebook

Nyitókép: Polícia SR

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!