Ismeretlen eredetű anyagot tartalmazó borítékokat küldtek a parlamenti képviselőknek. Több mint 70 levélről volt szó, melyekbe enyhén irritáló hatást kiváltó anyagot rejtettek bele.

 

A küldeményeket a parlament hivatala fedezte fel, majd adta át a rendőrségnek. A parlament helyiségeit annak ellenére megtisztították, hogy az anyag kémiai összetétele egyelőre még nem ismert – tájékoztatott Zuzana Čižmáriková, a parlament kommunikációs osztályának vezetője.

 

A levelek az egész politikai spektrumnak érkeztek. Az ismeretlen anyagokat tartalmazó leveleket a hivatal dolgozói találták meg, amikor éppen a küldeményeket ellenőrizték.

 

 hirdetes_300x300  

„Ez az eset is azt igazolja, hogy fokozott ellenőrzésére van szükség a beérkezett leveleket illetően. A korábban elfogadott intézkedéseink helyesnek és bizonyultak”

 

– közölte Daniel Guspan, a parlament hivatalának a vezetője.

 

A képviselők leveleinek az ellenőrzése és felnyitása tavaly rengeteg vita tárgyát képezte. Az ellenzék azzal vádolta meg a parlament vezetését, hogy megsértik a levéltitok intézményét. A vezetés ezt a vádat elutasította, és a biztonsági intézkedésekre, valamint a belügyminisztérium ajánlásaira hivatkozott. Ezután a képviselők megegyeztek a gyanús küldemények ellenőrzésével kapcsolatos új szabályokban.

 

Teraz.sk

Nyitókép: TASR Pavel Neubauer

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!