Endre, Elek
  • HUF: 326.02
  • USD: 1.12
  • 16 °C
  • 29 °C
Belföld

Megvan Imrecze utódja. Kažimír teljes mértékben bízik benne

Lenka Wittenbergerová váltja František Imreczét a Pénzügyi Főigazgatóság vezetői posztján a hónap végével. Wittenbergerová március 2019-ben marad a posztján – jelentette be Peter Kažimír (Smer) pénzügyminiszter a ma délelőtti kormányülést követően. Imrecze október 1-jével távozik hivatalából.

 

Wittenbergerová már jó ideje a Pénzügyi Főigazgatóságnál dolgozik, jelenleg az adóügyi osztály igazgatója.

 

„Személye élvezi a bizalmam. Egyúttal szeretném kijelenteni, hogy teljesen szabad kezet kap személyi kérdéseken. Nem örököl semmilyen kötelezettséget a személyzeti politikát illetően”

 

hangsúlyozta Kažimír. Imrecze a múlt héten jelentette be, hogy lemond tisztségéről. A döntés előzménye, hogy egy OLAF-jelentés szerint Szlovákiában 300 millió eurós vámcsalás történt 2013-14-ben. A sajtóban olyan szakértők is megszólaltak, akik szerint egy ekkora méretű csalást nem lehet a felső vezetők tudta nélkül véghezvinni.

 

Imrecze egy sajtótájékoztató majd egy parlamenti bizottsági meghallgatást követően váratlanul bejelentette, hogy lemond posztjáról, hogy „személyét ne használják fel politikai célokra, és az adóhivatalok és vámhivatalok” munkatársai “tudják végezni a dolgukat”.

 

HNonline.sk

Nyitókép: webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket

Megosztás