Januártól tovább emelkednek az egyéni vállalkozók járulékterhei. A minimális alap – amely járulékösszeg legalacsonyabb értékét jelenti – 9,89 euróval nő. Eszerint az egészségügyi biztosítók felé fizetendő összeg a jelenlegi 63,84  euróról  66,78 euróra emelkedik. A Szociális biztosítóba idén havonta 151,16 eurót kell elfizetni, ez januártól 158,11 euróra növekszik.

 

Azok az egyéni vállalkozók, akik a minimális járulékot fizetik (arányuk az összes egyéni vállalkozó 70 százaléka), jövőre havi 224,89 euró kiadással számolhatnak a jelenlegi 215 euró helyett.

 

Az egyéni vállalkozók az említett új összeget legkésőbb jövő február 8-tól kötelesek fizetni – mivel a járulékokat a vonatkozó hónap utáni hónap nyolcadik napjáig kell befizetni. Januárban tehát még a decemberi cechet fizetik a jelenlegi költséggel.

 

 hirdetes_810x300  

Szlovákiában közel 324 ezer egyéni vállalkozót tartanak számon, a legtöbben a kereskedelemben és az építőiparban tevékenykednek. A Slovak Business Agency kimutatása szerint az egyéni vállalkozók adnak munkát a foglalkoztatottak 33 százalékának. Ez közel 630 ezer embert jelent, ami négyszer több, mint az autóipar által közvetlenül biztosított álláshelyek száma.

 

Körkép.sk

Nyitókép: sme.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!