Az ukrán állampolgárok 47,9 százaléka támogatná Ukrajna EU-csatlakozását egy esetelges népszavazáson – közölte egy felmérés eredményét az UKEINFORM.net.

 

A felmérés szerint a megkérdezettek 47,9 százaléka igennel szavazna Ukrajna EU-csatlakozására, 25,1 százaléka ellene szavazna, 11,5 százalék nem menne el szavazni. További 15,5 szézalék még nem döntött a kérdésben. Ez alapján a szavazni hajlandó polgárok 65,7 százaléka támogatná az uniós csatlakozást.

 

A közleményből az nem derült ki, hogy hogyan tudtak közvélemény kutatást végezni a polgárháborúval sújtott ukrán területen, de a felmérést végzők állítják, hogy Nyugat-Ukrajna 72 százaléka, Középső-Ukrajna 31,9 százaléka, Kelet-Ukrajna 31,9 százaléka, illetve a donbasi régió 24,3 százaléka szavazna igennel egy referendumon.

 

 hirdetes_300x300  

Nem csak a felmérés módja lehet érdekes. Eleve a felvetés, hogy referendumon ki hogyan szavazna újabb kérdéseket vet fel: vajon hogyan bonyolítanák le a gyakorlatilag kettészakított országban. Az sem lenne mindegy, hogy mennyire mérgesedne el a polgárháború egy ilyen népszavazást megelőző kampány során – vagy épp az igenek győzelme miatt.

 

Körkép.sk

Nyitókép: ukrinform.net

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!