Az Aktuality.sk értesülései szerint Ján Kuciak és Martina Kušnírová meggyilkolása után a négy fő gyanúsított közül ketten Jaromír Čižnár főügyész első helyettesét, Peter Šufliarskýt is meg akarták ölni.

 

A szlovák hírportál forrása szerint „büntetőeljárás indult gyilkosság kitervelése ügyében”. Az Aktuality.sk úgy tudja, hogy Szabó Tamásról és Alena Zsuzsováról van szó. Az előbbi gyilkolta meg Ján Kuciakot és menyasszonyát az utóbbi megbízásából (a nyomozás jelen állása szerint).

 

A hírt az is alátámasztja, hogy Šufliarsky falujában a helyiek elmondása szerint a rendőrség két napja gyűjti a kamerák felvételeit.

 

 hirdetes_300x300  

Šufliarsky idén májusban vált a Főügyészség második legbefolyásosabb vezetőjévé. Ő volt az ügyész Mikuláš Černák ügyében, Dobroslav Trnka főügyész idejében pedig egy olyan különítmény vezetője volt, amely a legsúlyosabb szervezettbűnözési ügyeket vizsgálta ki. 2011-ben állítólag valaki rálőtt felesége kocsijára egy 22-es kaliberű kézifegyverrel, a bíróság sosem erősítette meg a lövés megtörténtét.

 

Šufliarsky többször került összetűzésbe a sajtóval. Korábban beperelte a .týždeň hetilapot, amiért az akkor ott dolgozó Marek Vagovič oknyomozó újságíró azt írta egy cikkben, hogy egy Karol Mello nevű maffiózó szabadlábra helyezéséről nem értesítette a rendőrséget. Mellonak így sikerült kereket oldani, Montenegróba szökött, ma nyilván Belizén él. Šufliarsky 500 ezer koronás (16 596,96 eurós) kártérítést követelt.

 

A Markíza televízió egy Jaroslav M. nevű személlyel hozta őt összefüggésbe, akit Svájcban három évre elítéltek drogok miatt.

 

Aktuality.sk

Nyitókép: aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!