Révkomárom ad otthont a maga nemében eddigi legnagyobbnak számító nemzetközi terrorista-elhárító gyakorlatnak, az Atlas Common Challenge 2.0-nak. A gyakorlat a komáromi erődben zajlik majd október 10-én, szerdán. Az érdeklődők ingyenesen meglátogathatják a gyakorlat helyszínét, a kiskorúak csak felnőtt kísérettel mehetnek be. A gyakorlat vezetője a házigazda szlovák elitegység, a Lynx Commando lesz. 

 

„A gyakorlat keretében terroristatámadások összesen hét forgatókönyvét mutatjuk be, a speciális terroristaelhárító egységek nem kevesebb, mint 2800 tagjának részvételével, akik épületekbe, metróba, autóbuszokba hajókba, repülőgépekbe hatolnak be, és meg kell küzdeniük egy szimulált vegyi és egy nukleáris fenyegetéssel is”

 

közölte a belügyminisztérium. A tárca elmondása szerint a legmodernebb harci járművek némelyikét is bemutatják majd (Bell 429-es, Mi-171-es és Black Hawk Sykorsky UH-60-as helikopterek).

 

Mint említettük, a bemutató ingyenesen megtekinthető, kiskorúak azonban csak felnőtt kísérettel léphetnek be a helyszínre.

 hirdetes_810x300  

 

Körkép.sk

Nyitókép: specialunits.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!