Pénteki cikkünkben már beszámoltunk róla, hogy Kínába indult, majd eltűnt az Interpol főnöke. Meng Chung-wej időközben egy képet küldött feleségének, amelyen egy kés látható. Mindez arra enged következtetni, hogy veszélyben érzi magát.

 

Az Interpol hétvégén a közösségi oldalán jelentette be, hogy Meng azonnali hatállyal lemond az Interpol vezetői posztjáról.

 

Hétfőn a kínai hatóságok bejelentették, hogy Meng Chung-wejt csúszópénz elfogadása és több további törvénysértés miatt vizsgálat alá helyezték. A francia rendőrség már vizsgálja Meng eltűnésének körülményeit.

 

 hirdetes_300x300  

Felesége, Grace vasárnap arról tájékoztatott, hogy férjéről szeptember 25. óta nincs semmilyen információja, amikor kínai szolgálati útja során megszakadt vele a kapcsolata. Aznap szolgálati telefonjáról még sikerült egy képet küldenie, amelyen egy kés látható. Röviddel előtte még azt írta feleségének, hogy hamarosan felhívja őt, de már többet nem jelentkezett.

 

 

A Kínai Kommunista Párt büntetőjogi bizottsága vasárnap közleményt adott ki, miszerint az Interpol főigazgatóját egyelőre nem pontosított bűncselekmények miatt vizsgálják. Az Inteprol már korábban arra szólította fel Kínát, hogy nyilatkozzon az eltűnt főrendőrt illetően.

 

Meng Chung-wej 64 éves, korábban a kínai közbiztonsági miniszter helyetteseként tevékenykedett, ezt megelőzően pedig a tengerparti őrség igazgatója volt.

 

SME/Körkép.sk

Nyitókép: SME

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!